Tijdens de persconferentie van 14 januari j.l. zijn door het kabinet nieuwe maatregelen bekend gemaakt. Hierbij is besloten dat amateursporten weer zijn toegestaan! De competitie zal nog wel stil blijven liggen.

 

Vanaf zaterdag 15 januari is het weer toegestaan om amateursporten te beoefenen. Dit geldt enkel voor de trainingen, de competitie blijft nog stil liggen. Wel mogen er onderlinge wedstrijden gespeelt worden.

Zie ook: https://bit.ly/3tA69Zn


Maatregelen in onze sportaccomodaties voor sporters en vrijwilligers:  

  • Het dragen van een mondkapje is verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar en ouder. In de zaal mag deze af.
  • Het Coronatoegangsbewijs (CTB) en een geldig legitimatie is verplicht voor iedereen vanaf 18 jaar als je komt trainen en/of gaat deelnemen aan wedstrijden. Voor coronatoegangsbewijs heeft u een Coronacheck-app met geldige scancode of een papieren coronabewijs van coronacheck.nl nodig. De controle vindt plaats d.m.v. het scannen van de QR-code en deze eventueel te controleren met daarbij een geldige legitimatie. 

Er is een uitzondering voor mensen die functioneel aanwezig moeten zijn en voor vrijwilligers. Zij hoeven geen CTB te tonen. Denk hierbij aan trainers, coaches, leden TC en alle vrijwilligers. Dit geldt niet voor ouders die meerijden naar uitwedstrijden, zij moeten als publiek wel een CTB tonen.